contact@altischool.com +40 757377377
contact@altischool.com +40 757377377

Curriculum-ul TIS

Conținut didactic pluridisciplinar

Transylvania International Scool își orientează conținuturile didactice după Common Core State Standards, adaptate după caz, Curriculum-ului Național.

Experiență internațională

Curriculum-ul TIS încearcă să ofere copiilor accesul la o educație alternativă, cu deschidere internațională și cu posibilitatea de a studia și aplica în țară ori în străinătate efectele unui sistem de gândire ce încearcă să dezvolte ființa umană, ca întreg.

Social Studies

În ariile de studiu Geografie și Istorie, TIS adaptează conținuturile internaționale la contextul românesc. De altfel, TIS pune accent pe moștenirea culturală, pe tradiție și valori, pe studiul limbii materne și a arealului geographic, ori a istoriei naționale.

Planul educațional de integrare

Predare în Limba Engleză

Pregătim și integrăm asimilarea limbii engleze încă de la grupa pregătitoare, astfel elevii sunt introduși în sistemul de învățare a scrisului și cititului în limba maternă, accentuând asimilarea vocabularului limbii engleze într-o manieră progresivă, pentru ca la începere școlii să ia cunostință cu fonetica limbii engleze și să exploreze diverse aspecte lingvistice.

Valori creștine

Acțiunile și comportamentele care determină caracterul și viața însăși sunt determinate de valorile provenite din credințe. Noi, la TIS, consideram morala creștină ca fiind rădăcina valorilor care determină succesul.

Filosofie. Pedagogie. Metodologie

Experiența educațională TIS aduce cu sine o serie de metode care, în sistemele educaționale din străinătate, au avut un impact major asupra dezvoltării copiilor. Printre lucrurile ”altfel” pe care le oferim la TIS putem enumera câteva dintre ele: conceptul de ”acceleration” – pentru copiii dotați, evaluare particularizată și individuală, catalog online cu accesul părinților la fișa copilului, sau dezvoltarea abilităților practice.

Minte

TIS încurajează gândirea critică, iar copiii noștri participă la cursuri de retorică sau public speaking, totodată dezvoltânu-și și latura artistică prin ateliere de creație și muzică.

Trup

Privim sănătatea ca pe o valoare primară, care precede chiar și formarea profesională. De aceea alocăm un număr suficient de ore pentru recreere în natură sau activități sportive.

Suflet

Scopul ultim, dar nu cel din urmă, al educației este fericirea. Fericirea este o atitudine, o emoție, o trăire care completează perfect cercul holistic al experienței noastre educaționale.